2014. augusztus 7., csütörtök

2+1 Tévhit a kávéról

1. A kávét nem főzzük, hanem készítjük!
Kávét nem főzünk csak akkor, ha az az eszköz amit használsz, az egy olyan eszköz ahol a víz hőmérséklete nagyobb mint, 100 C°  (pl.: Kotyogós).


2. Nem daráljuk a kávét, hanem őröljük!
Ez egy borzasztó nagy hiba itt Magyarországon, a daráló az amiben van egy vagy két darab kés található és szétszabdalja az anyagot amit beletettél. Az őrlés az amikor egy késpár között megőrölöd az anyagot amit szeretnél. Ahogy nem mondjuk azt sem, hogy megdaráljuk a gabonát ugyanígy a kávét sem daráljuk hanem őröljük.



+1 A koffeinnek nincs íze!
Ha egy kávé nagyon testes, erős (sűrű, keserű) az nem attól van mert sok benne a koffein. Én is készítettem már olyan kávét ismerősömnek amire azt mondta: Ettől biztos nem alszom egy darabig jó sok koffein lehet benne.
Erre neki is elmondtam, hogy ugyanezt a testességet akár koffeinmentes kávéval is el lehet érni. A koffein egy színtelen szagtalan anyag a kávé ízét nem befolyásolja. Amit érzel ilyenkor főleg olaj (az adja a sűrűségét) és mikronszemcsék (50 mikronnál kisebb kávéőrlemények).


The Coffee End

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése